Maatregelen kampen juli 2020

Beste ouders en leden,

Na lang afwachten zijn wij verheugd dat wij op kamp kunnen vertrekken. Natuurlijk zal dit geen gewoon kamp zijn maar moeten wij enkele maatregelen nemen zodat alles veilig kan verlopen. Wij als leiding zullen er alles aan doen om een veilig kamp te garanderen.

 

Wie mag er mee op kamp?

Ons kamp is traditioneel opgedeeld in een kleinkamp (kapoenen, welpen, oud-welpen) en een grootkamp (jvk’s en vk’s). Ons kamp is dus al opgesplitst in twee bubbels.

Voor het groot kamp is er geen probleem en hopen wij op een massale opkomst.

Het klein kamp flirt we met de grens van 50, daarom vragen wij om zo snel mogelijk aan de leiding te laten weten of je meekomt of niet. Als er meer dan 50 leden mee komen zal het kleinkamp worden opgesplits in twee bubbels.

Alle kinderen, die de vijf dagen voorafgaand aan het kamp geen enkel ziektesymptoom vertoonden, mogen mee op kamp. De symptomen variëren van milde tot ernstige luchtwegenaandoeningen met koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden.

Wie tot één van onderstaande risicogroepen behoort kan niet deelnemen aan het kamp:

-kinderen en jongeren met diabetes,
-kinderen en jongeren met hartziektes, long- of nieraandoeningen,
-kinderen en jongeren met een verzwakt immuunsysteem.

tenzij een dokter via een attest toestemming geeft. (Bijvoorbeeld omdat de ziekte of aandoening onder controle is door medicatie.)

 

Veilig afzetten

Voor het kleinkamp:
-Er zal een veilige omgeving zijn waar de ouders de kinderen kunnen afzetten. Ouders mogen spijtig genoeg niet helpen bij het installeren van de kinderen, ouders mogen niet binnen in de lokalen. De leiding kan helpen met de veldbedden en matjes.
-Ouders dragen een mondmasker bij het afzetten en houden rekening met de afstandsregels
-Na het afzetten vragen wij vriendelijk om afscheid te nemen van jullie zoon en niet met andere ouders te blijven napraten.

Voor het grootkamp:
Camion:
-Het inladen van de camion zal gebeuren op 30 juni.
Enkel de hulp van de vk’s zal worden ingeroepen, Vk’s nemen een mondmasker en werkhandschoenen mee en houden rekening met de afstandsregels.

Vertrek Berchem station:
Dit jaar zullen we buiten afspreken aan de kant van de Panos. Het dragen van een mondmasker is verplicht op de trein.

De exacte info over afzet-uren en vertrekuren worden in de loop van volgende week meegedeeld door de takleiding. In deze tweede kampbrief worden dan de laatste maatregelen per tak besproken en de info die wij in de loop van volgende week nog zullen krijgen.

 

Wat zijn de hygiënemaatregelen die wij nemen op het kamp?

– Regelmatig handen wassen
– Ontsmetten van voorwerpen en contactoppervlakken
– Tenten en lokalen verluchten
– Leden en leiding blijven in hun bubbel, er is geen bezoek welkom.
– De activiteiten zullen aangepast zijn voor elke leeftijdsgroep.

Wat als er toch iemand ziek wordt na het kamp?
Dan moeten de ouders zo snel mogelijk een dokter contacteren. Na controle op en bevestiging van corona zal de dokter zelf het contact-tracingcenter contacteren. Zij schatten in of de andere kinderen risico lopen.

Het contact-tracingcenter zal zelf contact met de leiding of met het nationaal secretariaat opnemen. Zij zullen het contactenlogboek raadplegen dat door de leiding is opgesteld. Daarna zal het contact-tracingcenter iedereen op de hoogte brengen.

 

Wat verwachten wij van de ouders?

-Kan iedereen voor vertrek zeker nog eens de medische fiche nalezen en aanvullen?
-Ouders dragen de verantwoordelijkheid of ze hun kinderen al dan niet laten meegaan.
Stuur aub geen zieke kinderen mee op kamp of laat ze tijdig testen.
-Zouden jullie aan takleiding kunnen laten weten of jullie zoon mee op kamp komt zodat ze een geweldig kamp kunnen voorbereiden?

Wij willen jullie ook graag bedanken voor jullie geduld en het steunen van onze wijnactie. Bestellen kan nog tot en met 17 juni.

Zo dat was een hele boterham, moesten jullie nog vragen hebben over het kamp aarzel dan niet om ons te contacteren via groepsleiding@85.be of de takleiding op hun respectievelijke email adres.

Met vriendelijke groeten