Meer info – 85e overgang en start scouts jaar

Beste leden, ouders en sympathisanten

De overgang vindt al plaats binnen 2 weken, op zaterdag 24 september! Wij hebben al heel wat vragen gekregen over het evenement en de start van het scouts jaar, dus bij deze willen wij alles wat duidelijker maken voor jullie.

Om hoe laat moet je overgaan?
Dit hangt af van hoe vlot alles verloopt op de overgang zelf, maar de planning is:

  • 12u: Welkom
  • 12u30: Start overgang
  • 16u: Vier uurtje en show met leiding bekendmaking

De leden gaan over per tak en per persoon, dus kapoenen => welpen => oud-welpen => jong-verkenners => verkenners en ten slotte de jins. De kapoenen zullen dus beginnen overgaan om 12u30 en de verkenners / jins waarschijnlijk pas een heel stukje later.

Wie moet nu overgaan?
Dat zijn 2de jaars kapoenen, welpen, oud-welpen en jong-verkenners en 3de jaars verkenners. Nieuwe leden moeten niet overgaan, maar zijn zeker wel welkom om te komen spelen of iets te komen eten / drinken.

Kan je je omkleden op de overgang?
Aangezien je op de overgang wel eens vuil zou kunnen worden voorzien wij een kleedkamer waar iedereen van kleren kan wisselen. Wij voorzien ook een tuinslang voor af te spoelen. Zo wordt de auto van de ouders zeker ook niet vuil ;)!

Ik moet niet overgaan, kan ik nog steeds komen?
Jep! Op de overgang kan je komen om te spelen of iets te eten / drinken én leer je je nieuwe leiding kennen. Spannend!

Wanneer beginnen de klassieke vergaderingen terug?
Die beginnen de eerste zondag na de week van de overgang, dat wilt dus zeggen vanaf zondag twee oktober. Op onze website kan je vanaf de overgang in het Boekske (https://85.be/hetboekske/) de twee maandelijkse planning van elke tak terugvinden. De overgang is ook het laatste evenement voordat de vergaderingen terug beginnen.

Ik wil graag een das, scouts T-shirt, … kopen. Kan dat?
Zeker en vast! Wij zullen dit allemaal voorzien en aanbieden op de overgang zodat alle leden strak in pak het nieuwe jaar kunnen beginnen.

Wij beginnen vanaf komende zondag voor een hele week hard te werken op de scouts om jullie weer een fantastische overgang te bezorgen! Aarzel zeker niet om bij meer vragen een mailtje naar ons te sturen of te antwoorden op deze mail. Hopelijk zien wij jullie daar!